Woca vertelt: voorliefde voor hout

Waar het allemaal begon

Trip Trap (het huidige WOCA) is opgericht door Ib Møller in de late jaren 60. Ib raakte geïnspireerd door zijn voorouders die het drijfhout van de vele wrakken langs de kust voor Skagen gebruikten. Hij waagde zich in eerste instantie aan houten trappen en vloeren en later ging hij ook aan de slag met houten meubels. Hij vond het belangrijk om met beschermende producten en goede onderhoudsproducten de natuurlijke uitstraling van hout te bewaken. Het drijfhout was immers al zo mooi van zichzelf.

Hij ontwikkelde loog, zeep en verschillende olieproducten voor de basisbehandeling, de verzorging en het onderhoud van hout. Tot en met 2004 heette het bedrijf Trip Trap, en tot die tijd verkocht Trip Trap houten meubels, woonaccessoires en onderhoudsproducten. In 2004  heeft het bedrijf zich opgesplitst in twee verschillende bedrijven: ‘Skagerak’ (verkoopt houten meubels en woonaccessoires) en ‘WOCA’ (staat voor Woodcare) verkoopt onderhoudsproducten voor hout.

Ondanks de splitsing van één naar twee bedrijven in 2004, is de voorliefde voor hout de drijfveer voor beide bedrijven. De liefde voor hout vloeit in beide bedrijven en dat is goed te zien

Waarom wij doen wat we doen!

Onze producten worden zo ontwikkeld, dat ze hout bescherming geven van binnenuit. We doen het dus anders dan anders! We hebben hiervoor twee verschillende ‘systemen’, olie en zeep. We noemen deze manier van bescherming ‘verzadiging’ en dat is het allerbelangrijkst voor het hout. Met onze producten worden de vezels en poriën van het hout zo goed mogelijk gevuld. Bij iedere onderhoudsbeurt wordt het hout beter, sterker en onderhoudsvriendelijker. Met deze manier van bescherming blijft uw hout zijn natuurlijke schoonheid behouden, en is het ook nog eens goed beschermd.

Toen Henk Laverman in 1994 de oude fjordpakhuizen en showrooms van Trip Trap binnen  stapte, maakte hij voor het eerst kennis met deze andere kijk op houtbescherming. Eén waarbij de natuurlijke kenmerken, eigenschappen en kleurnuances van het hout niet werden afgedekt, maar juist van binnenuit werden versterkt en benadrukt.

Tot op de dag van vandaag doen wij niets liever dan deze passie delen: Hout beschermen en voeden, zodat het zijn natuurlijke schoonheid, glans en warme gevoel behoudt. We zijn constant op zoek naar nieuwe manieren om onze producten te verbeteren en werken graag samen met klanten met dezelfde benadering van kwaliteit als wij!

Bekijk al onze producten voor vloerenbinnenhout en buitenhout. U kunt de producten bestellen bij onze dealers.

 

Showroom: van verleden naar heden

In onze showroom hebben we verleden en heden een klein beetje samengebracht.  Met meubels van Trip Trap, van Skagerak én heel veel (kleur)voorbeelden van onze eigen WOCA producten op hout.

Vind een verkooppunt.

zoeken

Cookie melding

Deze site maakt gebruik van cookies