Voorjaar = schoonmaak

Voorjaar = schoonmaak

Voorjaar = schoonmaak. Het voorjaar staat gelijk aan de jaarlijkse grote schoonmaak. Zodra het weer beter wordt, willen we graag alles schoon en fris voor de komende zomer. Daarom trekken we de schoonmaakmiddelen uit de kast en wordt het hele huis schoongemaakt. Natuurlijk moet er na de winter ook heel wat gebeuren in de tuin, denk aan het reinigen van uw terras en tuinmeubilair en de tegels. Wij leggen u graag uit hoe u dit het best kunt doen.

 

terras natVoorbereiding

Begin met het natmaken van het hout of de tegels, en dan bedoelen we kletsnat. Heel veel water en alles goed schoonspoelen. Daarna mengt u de Exterior Cleaner met water (1:5 product/water). Breng dit aan op het terras en de meubels en smeert dit goed uit met een brede kwast of borstel. Schrob het oppervlak daarna met een halfharde borstel. Zo verwijdert u groene aanslag en vuil het best. De oppervlakken kunt u machinaal of met de hand schrobben. Schrobt u machinaal dan heeft u de terrasschrobber 16″ nodig. Klaar met schrobben? Spoel alles dan goed na met water en zorg dat alles schoon is. Laat het vervolgens 8 uur drogen, heeft u weer even de tijd voor de klussen in huis. De Exterior Cleaner reinigt houten terrassen, vlonders, tuinmeubilair, gevelbekleding, schuttingen, deuren en carports. Met de tegels bent u klaar na het schrobben, alleen het hout moet nog in de olie worden gezet.

Blijft er toch nog vuil achter op het hout? Probeer dan onze Houtontgrijzer (Deep Cleaner), dit product werkt door dieptereiniging prettig voor erg vervuild hout zonder al te veel inspanning. De stappen die u hiervoor moet ondernemen zijn dezelfde als voor de Exterior Cleaner.

 

In de olie

Na het drogen is het hout schoon genoeg om te behandelen met WOCA Exterior Oil. Dit is een sneldrogende olie, die u eenvoudig kunt aanbrengen met een kwast of de 9″ applicator.  Het heeft een matte, natuurlijke uitstraling. Het hout blijft er dus zo natuurlijk mogelijk uitzien. Lees de gebruiksaanwijzing goed voor het beste resultaat. De olie is verkrijgbaar in 16 verschillende kleuren. U kunt een kleur kiezen die bij het hout past, maar misschien wilt u juist wel een andere look geven aan uw terras en meubilair.

 

Stappenplan

Wilt u aan de slag met het reinigen van uw terras en tuinmeubilair? In ons stappenplan vindt u alle stappen en producten voor de voorjaar schoonmaak.

Vind een verkooppunt.

zoeken

Cookie melding

Deze site maakt gebruik van cookies