Der Aa-Kerk, Groningen

                                                         

De Der Aa-Kerk is een van de grootste en meest imposante gebouwen van Groningen met een rijke geschiedenis. Twintig jaar geleden is er een nieuwe vuren houten vloer van vierhonderd vierkante meter in de kerk gelegd en deze is destijds onbehandeld gebleven. De vloer is zo nu en dan gereinigd, maar het was nu tijd voor een grondige reiniging en bescherming.

Reinigen

Parketteur Anne de Lange begon maandag 8 juni met het reinigen van de vloer in opdracht van Smant Parket en Houten Vloeren. Hij reinigde de vloer met Intensiefreiniger en onze gloednieuwe WOCA Floorwasher. Twee dagen later en acht emmers vol troep (wat van de vloer afkwam) verder, was de volledige vloer schoon. Je zag meteen een wereld van verschil, en dat terwijl het hout nog niet eens behandeld was!

 

Oliën

De vloer werd niet geschuurd, dus toen de vloer droog was kon Anne meteen beginnen met oliën. Hij gebruikte hiervoor de Diamond Oil Active Naturel. Dit is onze krachtpatser die ervoor zorgt dat het hout goed beschermd is tegen vocht, vuil en slijtage. De olie bracht meteen een prachtige kleur op de vloer.

Eindresultaat

Na twee dagen oliën was dit het eindresultaat. De vierhonderd vierkante meter houten vloer in de Der Aa-Kerk is volledig afgewerkt met WOCA en het resultaat is prachtig (al zeggen wij het zelf).

 

 

 

Der Aa-Kerk, Nederland

Stap-voor-stap instructies

Overzicht

Vind een verkooppunt.

zoeken

Cookie melding

Deze site maakt gebruik van cookies