Oude traptreden kazerne Frankrijk

Wij testen onze producten graag uit. Zo ook de Diamond Oil Active. Henk heeft bij Holtz Vloeren in Groningen drie oude houten planken gekocht. En niet zomaar een paar oude planken. Deze planken zijn oorspronkelijk gebruikt als traptreden van een kazerne in Frankrijk uit 1880. Echt oude planken, die erg verweerd waren. Met de Diamond Active Oil kregen deze planken weer een nieuw leven.

 

 

Voorbewerking oude traptreden

Om de traptreden te kunnen behandelen, moesten ze eerst worden gereinigd. Dat was een flinke klus. Er kwam veel blubber uit het hout, dat er helemaal ingetrokken was. Jarenlang hebben mensen over de oude traptreden gelopen en dat was te zien. Met de Intensief reiniger is het gelukt om veel blubber te verwijderen. Na het reinigen zijn de planken te drogen gelegd. Toen de planken goed droog waren begon Henk met het schuren van de eerste plank. Hij kwam al snel tot de conclusie dat de planken nogmaals gereinigd moeten worden. De planken moesten opnieuw worden gereinigd, wat er zat te veel vuil in.

 

 

Schuren

Na twee keer reinigen heeft Henk de planken geschuurd. De bovenkant heeft hij geschuurd met een fijne korrel, wat een glad resultaat oplevert. Daarna werden de boven-en zijkanten van de oude traptreden met een staalborstel geborsteld. Zo zijn de splinters en de zachte delen verwijderd, maar blijft het hout mooi ruw en natuurlijk. De planken zijn klaar om in de olie te zetten.

 

 

 

Diamond Oil Active

Nadat de oude traptreden goed zijn geschuurd zet Henk ze in de Diamond Oil Active. Dit is de enige 1-component olie die presenteert als een 2-component olie. De olie zorgt voor een sterk, flexibel, vuil- en waterbestendig oppervlak. Het is daarom de ideale basisbehandeling voor onbehandelde of geschuurde houten oppervlakken. De oude planken zien er weer uit als nieuw en kunnen weer heel wat jaren mee. Zie hieronder het resultaat!

Het enige dat nu nog moet gebeuren is een mooi plekje zoeken voor de planken en ze ophangen!

 

De planken hebben een prachtig plekje gekregen, waar ze helemaal tot hun recht komen. Nog een leuk feitje: De foto die op een van de houten planken te zien is, is de oude kazerne waar de oude eiken leggers vandaan komen.

     

 

 

Vind een verkooppunt.

zoeken

Cookie melding

Deze site maakt gebruik van cookies