High Solid Masterolie

High Solid Masterolie is een sneldrogende, oplosmiddelarme olie die machinaal verwerkt moet worden. Naturel wordt meestal gebruikt voor donkere houtsoorten, terwijl Wit gebruikt wordt om het lichte oppervlak van lichte, evt. geloogde vloeren als vuren, essen en eiken intact te houden en te versterken.

 

Resultaat
Door de basisbehandeling wordt een zijdeachtig, soepel, vuil- en waterafstotend laagje in het bovenste poriënsysteem van het hout gevormd. De behandeling kan steeds worden aangevuld met nieuwe olie.

 

Gebruiksaanwijzing
Vernevel bij beuken en robijn eerst WOCA onderhoudsolie met een sproeiflacon over de vloer en poets deze direct met een witte pad in het hout. Laat de onderhoudsolie vervolgens minstens 2 uur drogen en ga daarna pas verder met het aanbrengen van WOCA High Solid Masterolie. Door het aanbrengen van onderhoudsolie zal de opname van de High Solid masterolie gelijkmatiger zijn. Bij bepaalde harde houtsoorten (o.a. maple, ipe) kan het toevoegen van 5-10% WOCA olieverdunner noodzakelijk zijn. High Solid Masterolie bij voorkeur met een schuimroller of oliespons aanbrengen en machinaal met een boenmachine verwerken.

 

Nabehandeling

Na de oliebehandeling moet de vloer worden geboend met een kleine hoeveelheid High Solid olie,waarmee deze de laatste finish krijgt. Ter afsluiting moet de vloer altijd geboend worden met een boenmachine en katoenen doeken.

Let op: High Solid olie kan ook in één laag aangebracht worden door gebruik te maken van Patina Disks.
 
 

 

Reiniging en onderhoud
Onderhoud de vloer regelmatig met Natuurzeep of Masterzeep, indien nodig een dieptereiniging met de Intensiefreiniger en nadien een laagje Onderhoudsolie/-pasta aanbrengen voor een optimale bescherming.


Instructies en overige informatie (pdf)
youtube Volg ons op Youtube Bel ons op 050 313 44 00 Bel ons op 050 313 44 00 Stuur ons een email Stuur ons een email