Opknappen van de trap

 

De voorjaarsschoonmaak staat weer op de planning. De reinigers, doekjes en stoffers roepen bijna uw naam. Een van de onderdelen die hoort bij de voorjaarsschoonmaak is het reinigen of opknappen van de trap. Wanneer u een gelakte houten trap heeft, is reinigen eenvoudig. Daarvoor gebruikt u onze Vinyl- en Verniszeep of No1 Reinigingszeep voor lak. Echter is het opknappen van een gelakte trap een hele klus. Schuren, overal stof en het opnieuw behandelen van het hout. Door uw trap te oliën hoeft u uw trap nooit meer te schuren en is deze goed beschermd! Een ander bijkomend voordeel is dat de geoliede trap minder glad is dan de gelakte trap. Op sokken naar boven en beneden wordt daardoor een stuk aangenamer.

 

De trap in onze showroom is vorige week opgeknapt. Na acht jaar intensief gebruik gemaakt te hebben en enkel regelmatig te reinigen, waren er toch wat gebruikssporen te zien. Gelukkig is dit eenvoudig op te lossen. Op onderstaande foto's is te zien hoe onze trap eruit zag.

 

 

De trap was al beschermd met olie, dus schuren was niet nodig. Henk is begonnen met de antislip strippen ervan af te halen. Vervolgens heeft hij hem met WOCA Intensiefreiniger schoongemaakt. Op onderstaande foto’s is te zien hoe Henk dit deed.

  

 

Na het schoonmaken en laten drogen van de trap was het tijd voor het beschermen van de trap. Henk heeft de trap ingewreven met WOCA Worktop Gel. De gel is ingewreven met de velvet disk. Daarnaast is hij sneldrogend en zorgt voor sterke en slijtvaste traptreden.

  

  

 

Na de behandeling is de trap opgepoetst en ziet hij er weer prachtig warmbruin uit. Binnen een dag is hij weer als nieuw!

  

 

Het onderhoud van uw opgeknapte trap bestaat uit het afnemen met een vochtige doek en eens per kwartaal behandelen met WOCA Olie Conditioner (in spray). Zo gaat uw trap een leven lang mee zonder hem te hoeven schuren.

 

youtube Volg ons op Youtube Bel ons op 050 313 44 00 Bel ons op 050 313 44 00 Stuur ons een email Stuur ons een email